Božićne čestitke i poruke za Božić – Srećan Božić, Hristos se rodi

Božićne poruke i čestitke za reći Mir božji Hristos se rodi i srećan Božić

0 109,670

Bozic - Isus Hrist kao bebaBožić je jedan od najvećih i najomiljenijih hrišćanskih praznika. Slavi se sa porodicom i dragim ljudima, a ukoliko niste u mogućnosti da se sa njima vidite i čestitate im Božić lično, možete to učiniti i putem božićne čestitke, sms poruke, Facebook statusa i slično.

Iako je i jedno obično “Hristos se rodi” ili “Vaistinu se Hristos rodi” (kao odgovor) dovoljno, možda ćete poželeti da tome dodate i neki zanimljiv stih. Ovde možete naći neke lepe božićne poruke i stihove koje možete iskoristiti kako bi čestitali Božić onima koje volite.
NAJLEPŠE ČESTITKE | Poruke u stihu | Božić 2021 | Božićne poruke | Smešne poruke | Odgovor na čestitku

Najlepše čestitke za Božić

Samo otvoren um prima mudrost, samo otvorene ruke primaju darove, samo otvoreno srce prima ljubav i samo najdraže osobe primaju ovu poruku. Srećan Božić!

Topli pozdravi i srećan Božić želim tebi i tvojoj porodici. Neka ti kuća bude ispunjena ljubavlju i radošću.

Dopusti da se Božić dogodi u tvom srcu, da se ljubav rodi svaki dan iznova, jer Božić postaje vidljiv u svakoj ljubavi među ljudima. Srećan Božić!

Tiha je noć, svi se raduju sad, i sneg kao nekad je prekrio grad, a ja samo želim ruke tvoje, da me grle kao da je zadnji put. Tužna je noć i ostaje san, suze sećanja padaju na moj dlan, da ti kažu one reči dve, sretan Božić, ljubavi, volim te…

Tu gde se badnjak danas loži, u tom domu sreća nek se množi. Nek srećna zvezda kroz život vas vodi, Mir Božiji, Hristos se rodi!

Dogoreva badnjak sveti i polako vatra tinja, puno sreće i zdravlja želim tebi i tvojima. Nek vas Bog putem ljubavi vodi. Srećan Božić, Hristos se rodi!

Neka ti ovaj dan bude ispunjen mirom, srećom i ljubavlju… a da, i poklonima. Srećan Božić!

Srećan ti Božić! Neka ti donese radost, ljubav i sve drugo što zaslužuješ.

Božićne čestitke u stihu

Sedmog dana godine nove opet vas neko iz srca zove, sa divnim pozdravom što srcu godi. Mir Božji, Hristos se rodi.

U zoru su i anđeli zapevali i srećno Božić dočekali! Tako i vama Božić srećan bio i sve ukućane blagoslovio!

Dragi dome, Božić stiže, dragom Bogu da smo bliže, nek krst časni kroz život vas vodi, Mir Božji, Hristos se rodi.

Danas se zemlja sa nebesima grli, danas brat bratu u zagrljaj hrli, neka radost i ljubav po celom svetu hodi, Mir Božji, Hristos se rodi!

Neka ti miris božićnog drvca, unese radost u ove dane, ja ti želim od sveg srca, srećan Božić i božićne blagdane.

Kandilo na mir miriše, dim tamjana dušu gali, ikona nam slogu piše, badnjak iskru sreće pali. Dok se krstim, Boga molim, da mi čuva sve što volim. Među voljenima vaše ime milo, sve vam zdravo i veselo bilo. Srećan Božić i božićni dani, Bog neka vas od lošega brani.

Dobro jutro muška glavo, danas slaviš ono pravo. Slaviš Slavu našeg Hrista. Nek u kući sve zablista, nek se peva, nek se pije, neka kućom radost bdije, a sad brate živ mi bio, zdravo Božić proslavio.

Iznad sela u jednom gaju veliki krst blista u sjaju. Hristova gora dobila ime, svi se Srbi ponose time, uska staza tom krstu vodi, Mir Božji, Hristos se rodi.

Dok ledeni kristal od mraza puca, još jedan Božić na vrata kuca. Radosna neka je tvoja duša, dok gospod molitvu tvoju sluša. Za tebe se moli srce moje, neka se ispune sve želje tvoje i Bog da te kroz život vodi, srećan Božić, Hristos se rodi!

Dobri dome, srećan Božić, u vekove zdravi bili, s badnjakom se veselili. Nek vas sreća zdravlju vodi, Mir Božji, Hristos se rodi.

Nek današnji blagi dan, vama bude radostan. Nek vam Božić vrata zlati, nek vas uvek sreća prati, anđeo sreće nak vas vodi, mir Božji, Hristos se rodi.

Od godine do godine neka tebe sreća prati, da drugima činiš dobro, pa da ti se dobro vrati. Da te uvek zdravlje služi, da te vodi ljubav čista, pa da živiš sto godina i rođenje slaviš Hrista. Gospod nek te svuda vodi, Mir Božji, Hristos se rodi!

U vreću sreću i zdravlje stavljam, neka vam se često Hristos javlja, neka vam se uvek nešto lepo dogodi. Mir Božji, Hristos se rodi!

SMS poruke za Božić 2021

Marija je spasitelja rodila, Božija je ruka vodila. Za vaše zdravlje, radost i sreću, tiho se molim uz sveću. Anđeo uvek nek vas vodi, Hristos se rodi.

Neka ti ovaj sveti dan donese mir u srcu i radost u životu. Želim mnogo ljubavi, zdravlja i sreće tebi i tvojoj porodici. Od srca ti želim srećan Božić.

U telu zdravlje, u duši mir, u mislima radost, u srcu mladost, a u radu uspeh, puno sreće i ispunjenih snova nek ti donese Božić i godina Nova!

Kada anđeli upale Božićnu sveću, to ti ja želim zdravlje i sreću. Hiljadu zvezda kad naprave pir, to ti ja želim ljubav i mir. Srećan Božić!

Badnjak se loži a vatra plamti, zdravlje i sreća neka te prati i nek ti svako novo sutra budi radost božićnog jutra. Mir Božiji, Hristos se rodi!

Nek se pred vama otvori put, neka vam vetar u leđa duva, u životu nek vas prate ljubav i sreća, i neka Isus bude vaša zaštita najveća. Srećan Božić!

Božićni dan i jutro belo, nek ispuni tvoje srce celo. Radost prava nek ti srce blaži, a duh sveti dušu nek ti snaži. Kućom sreća samo da ti kruži, dobro zdravlje uvek da te služi. Hristos se rodi!

Danas oprosti dužnima, daj poljubac bližnjima, pomozi tužnima. Kad padne noć, pogledaj gore. Videćeš zvezdu što nebom hodi. Reci joj tiho HRISTOS SE RODI.

S prvim zracima sunca nek božićno jutro dođe u tvoj dom i donese ti poklon isprepletan od sreće i ljubavi, i naravno zdravlja. Želim ti najlepši Božić uz ispunjenje svih želja!

Svaka minuta srećna ti bila i svaka ti se želja ispunila. Za Božić nek te sreća prati, lepše želje ne mogu ti dati. Sve najlepše od srca!

Sreća, zdravlje, ljubav i veselje… to su za tebe moje božićne želje. Toplina u srcu neka ti sja, SRETAN BOŽIĆ od srca, želim ti ja!

Još neke božićne poruke…

Hristos se rodi i zora svanu, svetlost blesnu i sunce granu. Sreća nek te kroz život vodi, kroz kuću nek ti zdravlje i ljubav hodi. Srećan Božić, Hristos se rodi!

Da vam kuća bude puna veselja, da vam se ostvari bar hiljadu želja, da vas blagoslov svuda vodi, srećan vam Božić, Hristos se rodi!

Dobro jutro s milim Bogom, anđeo je jutros s tobom. Božićno ti jutro sretno, sve neka je berićetno. Božja ruka nek vas vodi, srećan Božić, Hristos se rodi!

Neka Bog u svete dane čuva tvoje ukućane. Za rođenje svetog Hrista, nek u kući sve zablista. Nek vas prate moje želje, sreća, zdravlje i veselje!

Božićna grančica varnice pravi, danas se božje ime slavi. Zdravlje i sreću i sve od reda, tako se uvek pripoveda. Bog nek ti svoju ljubav podari, a sve što želiš neka se ostvari. Srećan Božić!

Božja milost nek vas prati, nek se dobro dobrim vrati, ovo vam je moja želja, slavi Hrista spasitelja. Gospod neka vas svuda vodi, srećan vam Božić, Hristos se rodi!

Nek Hristovo sveto drvo podari ti sreću prvo i nek tamjan zamiriše, nek veseljem kuća diše, nek vam srećom dom zablista za rođendan Boga Hrista.

Bog veliki i svi sveci i svi dani i meseci i godine što dolaze, neka vašu kuću paze! Ovo je od srca želja, slavi Hrista Spasitelja! Mir Božji, Hristos se rodi!

Stigo Božić, stigli dani sveti, da se bogat siromaha seti, da obiđe zdrav bolesnoga, da veseo teši žalosnoga, da se sretnik s nesretnikom druži, odbačenom da se ruka pruži, zavađeni svi da se pomire i da ljubav Božju svetom šire. Da dostojno dočekamo Hrista i njegovi budemo zaista. Hristos se rodi!

Tebi se Bože danas molim, za sve one koje volim. Ispuni im svaku želju, neka žive u veselju, nek im svaki dan bude kao Božić radostan. Mir Božji, Hristos se rodi!

Dobro jutro kućo stara, evo 7. januara. Pod nogama škripi slama, stigo Božić, blago nama. Nek vas Božja svetlost vodi, Mir Božji, Hristos se rodi.

Smešne poruke za Božić

Želim vam sibirsko zdravlje, jevrejsko bogatstvo, francusku ljubav, cigansku sekiracuju, američku sreću, a sve ostalo ima kod Kineza. Mir Božji! Hristos se rodi!

Neka Gospod sa nebesa da tebi Mercedesa, a po želji dragog Hrista, neka bude Dizel 300, jer Mečka je uvek u modi – Srećan Božić, Hristos se rodi!

Da se oblačiš po poslednjoj modi, da živiš u slobodi, da ti viski uvek godi, da se brčkaš u đakuzi vodi, da izgledaš kao bilder-bodi, na loto-u 7 ubodi, Mir Božji, Hristos se rodi!

Srećan Božić i badnjaci, i da živa budeš majci, pa da divnog momka nađeš, s njim na Božić da izađeš, da se prava ljubav rodi, da te odmah kući vodi!

Pobrinite se da u ovim ledenim danima uzimate dovoljno vitamina CE. On se nalazi u: prasenCE, sarmiCE, kobasiCE, vešaliCE, kao i u napicima: pivCE, vinCE, razne rakijiCE. Jedino pazite da se ne predozirate vitaminima. Može da škodi. Srećan Božić! Hristos se rodi!

Odgovor na čestitku za Božić

Dosta ljudi nas je pitalo šta odgovoriti kada vam neko pošalje božićnu čestitku. Gotovo svaka od ovih božićnih poruka može da posluži i kao odgovor. Naravno, ako je u poruci bilo “Hristos se rodi”, odgovorite sa “Vaistinu se rodi” uz svoju božićnu čestitku, a “Srećan Božić” je uvek sigurna zona.

Pogledajte još