Pokloni za rođendan

Share

Pokloni za rodjendan

Šta pokloniti za rođendan?

Kada se bliži rođendan nekoj vama dragoj osobi uvek se postavlja pitanje – šta pokloniti? Želite da iznenadite i obradujete slavljenika, a to sigurno nećete uraditi ako je vaš poklon on predvidljiv.

Rođendan je samo jednom u godini i treba ga čestitati na pravi način i sa pravim poklonom, ali kako se bez izuzetka ponavlja svake godine i s obzirom na tempo života kojim živimo – to nije uvek jednostavno.

Ovde ćete pronaći nekoliko ideja za poklone, razvrstanih u zavisnosti od toga kome su namenjeni, kao i par saveta kako da ne pogrešite.

Univerzalni pokloni za rođendan

Ako bismo birali jednu stvar za koju stvarno može da se kaže da je univerzalan poklon onda je to – knjiga. Knjiga je verovatno i najčešći poklon za rođendan. Pored toga što ste pažljivim izborom iste u prilici da pokažete koliko dobro poznajete osobu kojoj knjigu poklanjate, imate priliku da poklon učinite i veoma originalnim. Kako? Napišite zanimljivu posvetu!

Pošaljite elektronsku čestitku. Vreme slanja čestitki i razglednica poštom je možda prošlo, ali su zato elektronske čestitke odličan način da nekome čestitate rođendan ako niste u mogućnosti da se vidite. Pored toga što je ovaj poklon za rođendan besplatan, možete ga upotpuniti i nekom originalnom porukom za slavljenika. Na nekim sajtovima možete personalizovati čak i samu rođendansku čestitku.

Parfemi su prikladan rođendanski poklon kako za žene tako i za muškarce. Izbor je zaista ogroman, ali vi najbolje možete da procenite koji bi se miris slavljeniku dopao. Ovo je odličan sajt za pretragu parfema po notama, a sadrži i mnoge druge korisne informacije. Ako znate koji parfem slavljenik/ca najčešće koristi i želite da ga/je iznenadite za rođendan nekim novim, a da budete sigurni da će mu/joj se poklon dopasti probajte PunMiris pretragu.

Pokloni za rođendan za njega

Šta kupiti za dečka, brata, druga, oca…?

Rucni sat

 • Novčanik. Možete se odlučiti za klasičnu ili neku fancy varijantu u zavisnosti od toga šta slavljenik voli.
 • Poklonite neku komponentu ili dodatak za računar. Zvučnike, slušalice, web kamere, USB memorije… Naravno, gledajte da to bude nešto zanimljivog dizajna, što će slavljenika iznenaditi. Ipak je u pitanju poklon za rođendan. Kao recimo ovaj Brzi Gonzales.
 • Neka skuplja varijanta za rođendanski poklon – ručni sat. Mada je i ovde raspon cena veliki u zavisnosti od brenda ali i toga gde kupujete.
 • Aparat za brijanje ili trimer je nešto što muškarcima uvek treba.

Pokloni za rođendan za nju

Šta kupiti za devojku, sestru, drugaricu, majku…?

 • Žene vole nakit. Narukvice, minđuše, prstenje… odličan su poklon za rođendan. Što je najbolje, ovo je poklon za svačiji džep. Čak i ako nemate novac za zlato, možete uvek pronaći neku interesantnu bižuteriju.
 • Ram za slike. Na raspolaganju su vam klasični ramovi ili digitalni u zavisnosti od budžeta i potreba.
 • Možda su tehnički uređaji prikladniji poklon za osobe muškog pola, ali budimo realni, žene vole da se fotografišu daleko više od muškaraca. Zato je digitalni fotoaparat pravi poklon devojci za rođendan. Cene se kreću od 6000 dinara pa na više.
 • Ako ste spremni da izdvojite malo više novca, možete je za rođendan iznenaditi mobilnim telefonom na poklon. Samo vodite računa da je za većinu žena dizajn i kvalitet kamere mnogo bitniji od recimo RAM memorije ili tehnologije ekrana. Sa iPhone-om nećete sigurno pogrešiti, a ako vam je to preskupo evo jednog zanimljivog i pristupačnog modela.

Rođendanski pokloni za tinejdžere

 • Tinejdžeri vole da probaju nove stvari, pa zašto da se ne oprobaju i u muzici. Gitara je odličan rođendanski poklon za tinejdžera ili tinejdžerku, kao i klavijature.
 • Elektronski pikado je poklon koji može da zabavi celokupno društvo, što ga čini idealnim za rođendan tinejdžera. Ne zaboravimo da u tom životnom dobu društvo znači sve.
 • Potreba za MP3 plejerom možda opada s obzirom na sve masovniju upotrebu pametnih telefona, ali zar vas ne bi obradovalo da za rođendan dobijete na poklon neki od ovih neobičnih MP3 plejera? Neke od njih, a i mnoge druge zanimljive plejere možete kupiti na KupujemProdajem. Meni je ovaj u obliku automobila baš simpatičan.
 • Konzola za igre. PlayStation 3, Xbox 360 i druge popularne konzole možete kupiti na ovom sajtu.

Pokloni za rođendan za decu

Rubikova kocka

Niko se više ne obraduje poklonima od najmlađih

 • Rubikova kocka – najprodavanija igračka na svetu. Osim što je korisna za moždane vijuge i ubijanje dosade, odlična je i kao ukras u dečijoj sobi. Ima ih u različitim dimenzijama i pogodan je rođendanski poklon ne samo za decu, već i za sve uzraste.
 • Igrice za računar. Razne igre svih žanrova možete pronaći i kupiti ovde.
  One klasične društvene igre (Riziko, Kluedo…) je sve teže naći, ali ima ih.
 • Neka društvena igra je idealan poklon za rođendan za decu, ali i tinejdžere.
 • S obzirom da je sada malo stariji/a, vreme je da za rođendan dobije i svoj prvi laptop, dečiji laptop. Ovo je i edukativna i zabavna igračka, a deca će je sigurno obožavati.

Pokloni koje bi trebalo izbegavati

Ili barem biti oprezan prilikom njihove kupovine

Kuhinjski aparati su prikladan poklon za mnoge prilike, ali ne i za rođendan (osim ako slavljenica nije baš zaluđena kuhinjom i znate pouzdano da je to nešto što bi je obradovalo).

Ukoliko kupujete odevne predmete na poklon budite posebno oprezni. Radije ih izbegavajte ukoliko niste sigurni da će odgovarati osobi kojoj su namenjeni. Postoji dobar razlog zašto se garderoba i obuća probaju prilikom kupovine, jer nije uvek dovoljno znati broj.

Prilikom izbora poklona za rođendan uvek se vodite time šta slavljenik ili slavljenica želi, a ne time šta vi mislite da bi bilo dobro za nju/njega ili šta se vama sviđa. Ovo posebno važi kada su u pitanju deca. Svi mi vrlo često pričamo o svojim željama, samo je potrebno prisetiti se. Možda vam je upravo slavljenik odgovorio na pitanje – šta kupiti za rođendan?

Šta je po vama idealan poklon za rođendan?

Koji je najbolji ili najoriginalniji poklon koji ste ikada dobili ili poklonili za rođendan? Recite nam u komentaru.

Podrži nas na Fejsbuku
Facebook Pagelike Widget